Spreng Grenser-podkasten skal snart i gang med nye episoder og sesong 3! Sigurd Ravn tar over stafettpinnen etter Vilde, og skal prate med ulike personer som bor i Sør-Varanger. Det vil være varierende tematikk, både faglig og ikke-faglig innhold.

Tidligere har Vilde loset lytterne gjennom fem episoder med temaet bolyst.  

Episode 5

Sesong 2

Episode 5

I siste episode har vi folkehelsekoordinator Kjerstin Møllebakken i studio. Kjerstin forteller hva hun gleder seg mest til post korona, og vi snakker om hva frivillig innsats har å si for bolyst og folkehelse. Vi har også vært en svipptur i Bugøynes og møtt damene i Bugøynes Helselag.

Episode 4

Sesong 2

Episode 4

Vi har Jarle Olsen på besøk i studio; kjent som primusmotor og ildsjel for Kirkenes og omegn skiklubb, men også mannen bak Facebook-gruppa Skispor i Sør-Varanger, der all informasjon om skiløyper og traseer samles. Jarle er tilflytter fra Nordvågen og det blir også snakk om hva man som tilflytter til en ny kommune kan gjøre for å trives. I tillegg har vi del to av vår reportasjeserie om løypekjørere i kommunen. I denne episoden tar vi turen til Sandnesdalen og Neiden.

Episode 3

Sesong 2

Episode 3

I denne episoden kommer Grenseløsfestivalens far, Stian Labahå på besøk i studio. Han forteller om sitt beste minne fra Grenseløsfestivalen og om hvordan han har ordnet seg det slik at han har flere timer i døgnet enn oss andre…I tillegg har vi møtt Kjetil Nicolaisen, Annelise Sneve Steinbakk, Vegard Kristiansen og Adam Svensson for å snakke om showkonseptet Showbiz Kirkenes.

Episode 2

Sesong 2

Episode 2

I andre episode har vi vår helt egen fitness-influencer, Stine Mikkelborg i studio. Hun forteller om sitt forhold til trening og til Sør-Varanger, og kommer med noen gode tips på hvordan du kan omfavne vinteren i nord. I tillegg tar vi en reise inn i Pasviks skoger og møter en gjeng staute karer.

Episode 1

Sesong 2

Episode 1

Spreng Grenser-podkasten er tilbake med en rykende fersk sesong!! I den første episoden har vi energisk ålesunding, primusmotor i Sandnes IL og kommunikasjonssjef for Barentssekretariatet, Jonas Karlsbakk som gjest i studio. Han forteller om sitt første inntrykk av Sør-Varanger da han kom hit tidlig på 2000-tallet, om hvordan valgene vi tar i livet former oss og om hva han liker best av ski eller snøskuter… I tillegg har vi tatt en tur til Sandnesbakken for å snakke med store og små der.

Episode 7

Sesong 1

1930-tallet

I siste episode for sesongen snakker Edda med Henry Håkonsen. Han kom til Sør-Varanger og Kirkenes som 17-åring i i 1956. Hør Henry fortelle litt om livet i Sør-Varanger og hvilke tips han vil gi unge som vokser opp i dag.

Episode 6

Sesong 1

1950-tallet

Karstein Kristiansen sprengte egne grenser ved å flytte opp til Sør-Varanger tidlig på 2000-tallet for å bygge opp Fretex. Sammen med kona skulle han bli i to år- to ble til tre før han flyttet “hjem” til Bryne. Vel tilbake i Rogaland kjente han for første gang på lengsel til et sted. Det måtte bli retur til kommunen i nord. Hør mer om det i episode 6.

Episode 5

Sesong 1

1960-tallet

Lurer du på hva som er Frank Fiskebecks favorittsted i Sør-Varanger?
Det får du svaret på i episode 5 av vår podkast. Edda snakker også med Frank om hvordan det er å leve i en grensesprengende kommune, som barn av 60-tallet og om familiebedriftens historie i Sør-Varanger.

Episode 4

Sesong 1

1970-tallet

Conny Michelle Vang kommer i studio hos Edda. Conny er ei dame som ikke er redd for å si sin mening, hun brenner for de svakerestilte i samfunnet og ungdom, og har bidratt til å sprenge grenser i Sør-Varanger med å være den første kjønnsoverskridende personen i kommunen. Hør mer om hva hun mener om å bli “overglodd” på en liten plass, og veldig mye mer.

Episode 3

Sesong 1

1980-tallet

Edda har besøk av selveste Ørjan Nilsen i studio. Det blir snakk om store spillejobber ute i verden, livet som barn av 80-tallet i Sør-Varanger og mye mer.

Postkassa

Har du tips til en gladsak eller et arrangement du ønsker at vi deler? Har du forslag til noe som bør ligge på siden? Legg igjen et brev i postkassa, da vel.

Vi vil kun bruke din e-post for å sende deg bekreftelse på at ditt brev er mottatt.