– Vi savner ingenting

Skrevet av Ungdomsbedriften Direkte Markedsføring, mars 2021 

Kirkenes er en liten by. Derfor er det sikkert lett å tenke seg at ungdommene som bor her heller ville bodd en annen plass. 

Men, å bo på en liten plass lager på mange måter et større felleskap blant de unge. De fleste kjenner hverandre og man føler seg kanskje mindre anonym her enn man ville gjort på større plasser. Likevel er det fremdeles nok unge her til at man kan finne venner med felles interesser. Selv om plassen er liten har Kirkenes det meste av hva større byer tilbyr bare i en mindre grad. For eksempel så har vi treningssentre, teater, svømmebasseng, kino og mange fritidsaktiviteter.

Noe som er ekstra spesielt med Kirkenes er nabolandene. Det er vanlig å dra til Finland for grillmat og Russland for billig drivstoff. Mulighetene er selvfølgelig mange på begge grenseplassene men dette er det vanligste. Dessverre har korona vært en stopper for å besøke landene den siste tiden, og vi ser fram til at grensene åpnes igjen.

Endelig kom snøen som vi har venta på, som betyr bål, skuter, venner og vakker natur. Vi liker vinteren best, vertfall når det er blitt litt lysere ute. Hvis du er gammel nok og ikke har skuterlappen, anbefaler vi å ta den.

Høsten er også noe vi ser fram til, fordi da begynner jaktsesongen. Mange jakter etter ryper, ikke bare blir det god middag, men god trim og gøy sosialt. For å ta jegerprøven må du ta et obligatorisk jegerprøvekurs og en eksamen. Vi har flere restauranter til en hver smak. Bortsett fra sushi, det kan du få kjøpt på Coop i ferskvaredisken. Ritz som ligger i byen har den beste pizzaen, den er bedre enn mange av pizzaene vi noen gang har spist. Med det så savner vi ingenting, og om vi gjør det bestiller vi det gjerne på nett.

Postkassa

Har du tips til en gladsak eller et arrangement du ønsker at vi deler? Har du forslag til noe som bør ligge på siden? Legg igjen et brev i postkassa, da vel.

Vi vil kun bruke din e-post for å sende deg bekreftelse på at ditt brev er mottatt.