Vi ønsker et fargerikt miljø på tvers av næringer og kulturer 

Intervju med Øyvind Sollie, daglig leder for High North Development Group (HNDG)

Øyvind Sollie er CEO for High North Development Group og håper Nothing Hill (det gamle sykehuset) kan bli et samlingspunkt for både startups og de største bedriftene.  

Øyvind Sollie er ansatt som ny daglig leder for High North Development Group (HNDG). HNDG er et holding- og prosjektutviklingsselskap som generelt opererer i det arktiske Norge med fokus på Sør-Varanger kommune (Kirkenes). De står blant annet bak ombyggingsprosjektet på Nothing Hill. 

Hvordan har vi kommet dit vi er i dag?   

Når vi overtok bygget i mai 2021, var det en enorm bygningsmasse som skulle aktiveres i en plan som går ut på å samle en klynge av selskaper, programmer og aktiviteter og skape synergier. Vi planla stort, og ønsket å kunne gjøre dette om til et sted som kunne bli en bærebjelke særlig for popup-selskaper og startups. En av mine hovedoppgaver er nettopp å hjelpe folk som kommer til oss med en god ide.  

Hva tror du at Nothing Hill kan bidra med til samfunnet vårt? 

Jeg ser allerede nå hvor morsomt det er å få inn næringslivsaktører på tvers av fagområder i samme bygning. Samtidig har vi veldig tette forbindelser til Finland og aktører der. Vi ønsker et fargerikt miljø, både på tvers av næringer og kulturer. Jeg har kontakt med folk fra andre kulturer som også skal inviteres inn her. De har en egen vinkling på ting som vi ikke har, noe som vil være veldig nyttig for alle. 

Hvis du skal drømme stort så er verden markedet, avslutter Øyvind.  

Postkassa

Har du tips til en gladsak eller et arrangement du ønsker at vi deler? Har du forslag til noe som bør ligge på siden? Legg igjen et brev i postkassa, da vel.

Vi vil kun bruke din e-post for å sende deg bekreftelse på at ditt brev er mottatt.