Ung Kapital i Kirkenes 

Skrevet av Ung Kapital

Den 28 mars var Ung Kapital så heldig å få kurse studenter og unge i personlig økonomi. Besøket inngår som en del av strategien til Ung Kapital, som ønsker å heve kompetansen i personlig økonomi blant unge i hele Norge. Nå kan vi faktisk hevde å ha holdt kurs fra sør til nord i hele Norge.  

I samarbeid med Sør-Varanger Utvikling fikk vi en opplevelse for livet i tillegg til å ha utført vårt samfunnsoppdrag. Ane Sofie Mikkelsen har vært kontaktperson gjennom planleggingen og gjennomføringen av oppholdet vårt i Kirkenes. Hun var en ypperlig guide og inspirator for videre arbeid i Nord.  

Litt om Ung Kapital 

Ung Kapital er et selskap som er eid og drives av unge for å heve kompetansen innenfor personlig økonomi blant unge. Hvorfor driver vi med dette? Vi brenner for unges personlige økonomi fordi man ikke skal være avhengig av å ha rike foreldre eller studere økonomi for å ha en god personlig økonomi. Din økonomi og forvaltning av egne midler er kanskje den viktigste faktoren for å få et godt liv. Dette burde vært en del av skolen i mye større grad, men det er det dessverre ikke. Derfor eksisterer vi. Ung Kapital – av unge for unge.  
Følg oss gjerne på TikTok eller Instagram for å lære mer om din personlige økonomi.  

Opplevelsen av å lande på kirkenes lufthavn sammen med en mengde turister var stas – spesielt for Jordina og Trym som aldri har vært nord for Trondheim. Etter å ha landet og blitt tatt i mot at Ane Sofie begynte de siste forberedelsene til kursingen på UiT sine lokaler i Kirkenes sentrum. Kurset foregikk både fysisk, men vi ble også streamet til Tana slik at enda flere kunne ta del i kursingen. Vi var så heldige å få kurse deltakerne i både personlig økonomi og introduksjon til fond og aksjer. Publikum benyttet sjansen godt og fikk stilt mange gode spørsmål angående sin egen økonomi. 

Turist i eget land 

Dagen etter gikk med på å være litt turist gjennom et artig besøk på snøhotellet, hvor Jordina falt pladask for Huskyene som bildet viser. Besøket gjorde virkelig inntrykk og åpnet øynene for det store potensialet for som ligger innenfor turismen i Nord. For en historieinteressert Trym var besøket til grensa ekstra spesielt siden han er spesielt interessert i Russland og deres historie.  

Vi kommer tilbake  

Med herlige folk som det er tak i og som ser muligheter for innovasjon der andre ser utfordringer kommer vi til å satse videre i Nord. Om du ønsker at vi skal besøke din skole eller organisasjon så kan du ta kontakt med oss på post@ungkapital.no   
Takk for denne fantastiske muligheten og vi ser frem til neste gang!  

Postkassa

Har du tips til en gladsak eller et arrangement du ønsker at vi deler? Har du forslag til noe som bør ligge på siden? Legg igjen et brev i postkassa, da vel.

Vi vil kun bruke din e-post for å sende deg bekreftelse på at ditt brev er mottatt.