Typisk hypermodernisme det jeg driver med 

Intervju med Silje Figenschou Thoresen, kunstner

“Jeg bruker masse råmateriale herfra, lokalt, og jobber etter tanken om å bygge det man trenger av det man har. Samtidig er det viktig at det bor kunstnere andre steder enn i de typiske kunsthovedstedene”.  

Silje Figenschou Thoresen er en kunstner som bor og arbeider i Kirkenes. For Silje kan alt brukes til å skape en skulptur, og det er avgjørende at materialene får beholde sin egenart og ikke endres på eller tilpasses en helhet ved å kuttes i eller skjæres til (nasjonalmuseet.no, 2023). Hun har flyttet sitt arbeidsverksted inn på Nothing Hill.   

Hvordan bestemte du deg for å flytte bedriften inn på Nothing Hill? 

Jeg jobber mest med romlige installasjoner og måtte ha større plass. Derfor flyttet jeg skulpturparken fra “Brunosten” til Nothing Hill. Siden har jeg vært her. I utgangspunktet var det litt tilfeldig. Jeg fikk svar på henvendelsen min fra High North Development Group (eier av Nothing Hill), og derfor ble det slik. Det er et veldig praktisk lokale, da man som kunstner er litt plasskrevende kunder. Her er det brede dører og godt med plass.   

Hva får du ut av at det kommer mange til Nothing Hill? 

Jeg er jo mest opptatt av å finne ut av ting på atelieret (en kunstners verksted) der jeg kan “kokkelure” for meg selv. Men når man jobber i et enkeltmannsforetak, så er det fint å også kunne gå forbi noen i gangen og møte dem i lunsjen. Det er praktisk å møte andre i hverdagen, man får inspirasjon og et lite avbrekk. Jeg kunne ikke jobbet hjemme for eksempel. Det blir godt å få et større miljø rundt seg.    

Silje sier seg videre enig i den teoretiske muligheten om at Nothing Hill kan bli et “Skaperverksted”, der man kan gå fra en ekstrem nisje til et fellesskap.  

Postkassa

Har du tips til en gladsak eller et arrangement du ønsker at vi deler? Har du forslag til noe som bør ligge på siden? Legg igjen et brev i postkassa, da vel.

Vi vil kun bruke din e-post for å sende deg bekreftelse på at ditt brev er mottatt.