Internasjonal E-sport i Kirkenes? 

Skrevet av Eirik Holdal, gründer for prosjektet “Arctic Gaming Experience”

Arctic Gaming Experience ble for første gang arrangert i august 2022. Prosjektet nådde 15 millioner mennesker via sosiale medier. E-sportprosjektet samlet verdenseliten i bilspillet Trackmania til en uke i Nord-Norge. En uke som inneholder opplevelser i nordnorsk natur og kultur, før den ble avsluttet med det høyeste nivået vi har sett innenfor e-sport her til lands. 

Nå har gründeren bak prosjektet, Eirik Holdal, satset alt på prosjektet og jobber fulltid med å skape store ting i regionen. Denne uken kommer han til Kirkenes for å utforske mulighetene for et prosjekt her i fremtiden.  

Hva er Arctic Gaming Experience? 

Arctic Gaming Experience er et e-sportprosjekt. Det samler verdens beste spillere i verdens største racingspill, Trackmania. I 2022 var alle aktive verdensmestere på startstreken, og spillerne kom fra Canada, Storbritannia, Frankrike, Tyskland osv.  

Eirik Holdal (til venstre) arrangerte en historisk turnering i Nord-Norge.
Eirik Holdal (til venstre) arrangerte Arctic Gaming Experience i Nord-Norge, til stor glede fra lokalbefolkningen. Bilde: Arctic Gaming Experience

Prosjektet har som mål å bruke kraften og oppmerksomheten som skapes når disse superstjernene konkurrerer til å promotere mulighetene som finnes i regionen. Regionen har de største mulighetene for vekst i de kommende årene gjennom næringslivets egne satsninger. Utfordringen er å fortelle unge mennesker lokalt, nasjonalt og internasjonalt at det er i nord fremtiden er mest lovende.   

Arctic Gaming Experience sin suksess er mye takket være lokal støtte fra næringsliv, politikere og lokalsamfunnet. Prosjektet ble finansiert uten de store kommersielle kreftene internasjonalt, men ved hjelp av lokale bedrifter og kommuner. Dette gjorde at vi kunne bruke prosjektet til å promotere det vi ønsket å få frem. Mulighetene innenfor reiselivet og næringslivet.  

Verdens beste spillere forteller at opplevelsene de fikk gjennom Arctic Gaming Experience har gjort arrangementet til det beste de har deltatt på. Noe som gjør at alle ønsker å komme tilbake og fans fra hele verden venter spent på når neste utgave skal arrangeres.

Eirik Holdal (til høyre) og laksenæringen under Arctic Gaming Experience.
Eirik Holdal (til høyre) og laksenæring på scenen under Arctic Gaming Experience. Bilde: Arctic Gaming Experience

Arctic Gaming Experience har som mål å bygge lokalsamfunn. Når det arrangeres et internasjonalt prosjekt i kommunen, skal effektene være langvarige. Dette kommer gjennom økt attraktivitet i regionen som følge av økt aktivitet.

Arctic Gaming Experience har som mål å fronte mulighetene i regionen. Dette gjøres gjennom samarbeid med det lokale næringslivet som finanserier prosjektet. I retur vil pausene bli brukt til å promotere jobbene som finnes i regionen, slik at næringslivet ikke lengre vil oppleve utfordringer med rekruttering til sine bedrifter.

Arctic Gaming Experience har som mål å vise ungdommen at det umulige er mulig. Og at det kanskje er lettere å skape store ting på små plasser. Nettopp for at vi samarbeider fremfor å jobbe mot hverandre. Skal ungdom bli boende i regionen må også de ha troen på at det er her fremtiden deres ser lysest ut.  

Arctic Gaming Experience er et eventyr som såvidt har startet, og muligheten for arrangement i fremtiden er mange. Vi i Arctic Gaming Experience gleder oss til å komme til Kirkenes for å utforske mulighetene, så kanskje det blir et arrangement i regionen i fremtiden. 

Postkassa

Har du tips til en gladsak eller et arrangement du ønsker at vi deler? Har du forslag til noe som bør ligge på siden? Legg igjen et brev i postkassa, da vel.

Vi vil kun bruke din e-post for å sende deg bekreftelse på at ditt brev er mottatt.