Håper utdanning innen blå næring etablerer seg på Nothing Hill 

Intervju med Stephan Solhaug, daglig leder i Solhaug Maritim AS

Stephan Solhaug er en av mange bedrifter som i disse dager har eller skal flytte bedriften sin inn på Nothing Hill (det gamle sykehuset); Han håper på mye aktivitet og samarbeid. 

Solhaug har tidligere vært fisker i 11 år; Han har egne båter, samt drevet et rederi med sin bror. Nå jobber han som daglig leder i Solhaug Maritim AS – et skipsmeglingsselskap. Solhaug er den eneste i Finnmark som gjør nettopp dette, og har flesteparten av kundene sine her.  

Hvordan bestemte du deg for å flytte bedriften inn på Nothing Hill?  

Jeg kom hit etter å ha deltatt på ICE-festivalen i 2022. Min svigertante har nettverk i byen og hun introduserte meg for Jonny Bergmann i High North Development Group (HNDG), som er eierne av bygget. 
Jeg har foreløpig hatt hjemmekontor, men det var på tide å komme seg ut og være mer sosial i jobbhverdagen. Jeg gleder meg til de andre leietakerne flytter inn, og håper det kommer flere. Nothing Hill har potensial til å få varierende miljø av kompetanse og bedrifter som kan samhandle. Samtidig håper jeg at det etter hvert etableres utdanning og forskning innen blå industri – der kan jeg kanskje bidra med min kompetanse og erfaring. 

Hva tror du Nothing Hill kan bidra med til samfunnet vårt? 

Nothing Hill gir samfunnet kontorlokaler, og vil bli en møteplass for mange ulike bedrifter og folk – det trengs, avslutter Stephan.          

Postkassa

Har du tips til en gladsak eller et arrangement du ønsker at vi deler? Har du forslag til noe som bør ligge på siden? Legg igjen et brev i postkassa, da vel.

Vi vil kun bruke din e-post for å sende deg bekreftelse på at ditt brev er mottatt.