“Gutta Prater” er i gang i Kirkenes!

Det begynte med en prat i lunsjpausen, og menns psykiske helse dukket opp som tema. Espen og jeg hadde egne erfaringer og tanker rundt dette. Skulle vi bare kjøre på med en samtalegruppe for menn i Kirkenes – uten helseutdanning eller pedagogiske evner? Klart vi
skulle! Og det gjorde vi.

Nå er vi mellom 30-40 deltakere i gruppen vi opprettet på facebook. Veldig lavterskel å bli deltaker der – du må være mann mellom 18 – utover. Vi har allerede fullført første periode før ferien – og vil starte med en ny periode etter sommeren – med nye deltakere.

Deltakerne fra periode 1 fortsetter videre, med en tidligere deltaker som koordinator! Dette håper vi at alle gruppene får – slik at vi kan fasilitere for de første møtene – men at de klarer å møtes selv etter det, ved hjelp av at noen tar på seg en koordinatorrolle.

Etter hvert håper vi jo at denne ideen sprer seg videre til resten av Finnmark – og Norge. Og når vi har kommet i gang med nok perioder, der folk blir trygge på hverandre, så skal vi arrangere litt hyggelige arrangement – som utflukter og lignende – samt podcast!
Da må vi nok etter hvert søke om midler – da vi foreløpig har brukt av egen lomme – til å fasiliitere for møtene og produksjon av podcast episoder. En sponsor hadde vært topp – så om noen kunne tenkt seg å hjelpe oss med det, hadde det vært til stor hjelp!

Beskrivelsen av konseptet

Gutta Prater – Et fellesskap for menn i Kirkenes.

Gutta Prater skal være et engasjerende fellesskap skapt for voksne menn i Kirkenes, der vi åpent kan diskutere våre personlige opp og nedturer sammen med andre.

I en periode på 3 uker tilbyr vi ukentlige samlinger der vi kommer sammen for å dele og støtte hverandre.

Møtene vil finne sted torsdager på Nothing Hill (gamle Kirkenes sykehus) fra klokken 18:00-19:45.

Vi begynner med maks 12 deltakere per periode i første omgang. Dette for at alle skal ha mulighet til å prate og komme med innspill til hverandre. Det vil altså være de samme 12 personene i 3 samlinger på rad, før en ny periode begynner. En ny periode betyr nye
ansikter. Dette for at alle som ønsker å bli med i Gutta Prater – Kirkenes skal få muligheten til å bli med uten å vente for lenge.

Bli med og utforsk ulike temaer som berører oss menn:

  • Ensomhet og tilhørighet
  • Vennskap og partnerskap
  • Mestring av jobb/studenthverdagen

Dette er bare noen av de mange emnene vi kan ta opp. Samtaleemnene vil bli tilpasset og bestemt av gruppen i fellesskap.

Vi ønsker å skape en avslappet og hyggelig atmosfære. Derfor vil snacks og drikke bli tilbudt under møtene.

Vi ser an oppmøtet og evaluerer etter den første perioden om det er ønskelig å fortsette med nye perioder fremover.

Bli med Gutta Prater i Kirkenes og opplev et trygt fellesskap der vi voksne menn kan dele, støtte hverandre og vokse sammen. Vennligst merk at deltakere må være over 18 år.

Om du vil kontakte oss i forbindelse med deltakelse eller sponsing – er kontaktinfo følgende:

Sigurd@svu.as

Gutta Prater – Kirkenes | Facebook

Postkassa

Har du tips til en gladsak eller et arrangement du ønsker at vi deler? Har du forslag til noe som bør ligge på siden? Legg igjen et brev i postkassa, da vel.

Vi vil kun bruke din e-post for å sende deg bekreftelse på at ditt brev er mottatt.