Fornøyde deltakere på “skillslab”  

Skrevet av Sigurd Arstad, Sør-Varanger Utvikling

Sør-Varanger Utvikling, Sør-Varanger kommune og NordNorsk Vitenssenter (NNV) sitt samarbeid har resultert i initiativet “skillslab”. NNV arrangerer allerede disse tiltakene i Tromsø, og nå er Kirkenes i gang. Denne uka arrangerte NNV sin andre “skillslab”-aktivitet for de unge deltakerne (5-8 klasse), og vil engasjere dem til å få øyene opp for realfag på en morsom måte.  

Nordnorsk vitensenter Kirkenes arrangerte tirsdag 18.04 aktiviteter for elever i 5-8 klasse på Kirkenes skole. Elevene skulle lage innbruddsalarm. De fikk også noen skaperutfordringer som fulgte med aktivitetene. Elevene skulle blant annet gjøre klasserommet innbruddsikkert, ved å lage alarmer til dører, skap, skuffer, samt lage utløsermekanismer. Deltakerne Celine, Ariane, Mina og Liam i 7. klasse forteller om sin opplevelse av “skillslab”. 

Barna liker å utforske og fysisk læring 

Det er gøy, men det er ikke så mange som er med på det. De er ute. Det er mange som driver med sport og sånn. Det er gøy å være her, da kan vi utforske skolen mer, sier Ariane og Liam.  

Det er morsomt å gjøre det mer fysisk. Det blir en bedre måte å lære på enn å lese i matteboka. Det er mer lærerikt å se en video av hvordan man skal lage en innbruddsalarm og bare prøve seg fram, forklarer Celine og Liam.  

Man får nye venner og får en bedre framtid! 

Man blir venn med flere! Og møter nye man ikke ville lekt eller vært med ellers, sier Mina og Ariane.  

Man kan også få en bedre fremtid. Samtidig kan man lære bort det man lærer her til noen andre. For eksempel kan man lære bort til noen som kanskje vil bli forskere en gang, eller bare til noen som kjeder seg. Hvis man også kjeder seg, kan man velge å dra på “skillslab” istedenfor å sitte hjemme. Man kan lære det bort til flere generasjoner, sier Liam.   

De forklarer videre at man kan lære i en ung alder. Barn som prøver kan bli inspirert og vil kanskje jobbe med realfag når de blir store. Bli forskere for eksempel, forklarer dem. 

Heller ikke alle driver med sport, så å ha muligheten til å gjøre noe annet er viktig, avslutter Ariane.     

Postkassa

Har du tips til en gladsak eller et arrangement du ønsker at vi deler? Har du forslag til noe som bør ligge på siden? Legg igjen et brev i postkassa, da vel.

Vi vil kun bruke din e-post for å sende deg bekreftelse på at ditt brev er mottatt.