Eventyrlige Jakobsnes

Omtrent tre kilometer fra Kirkenes ligger en liten bygd med mye sjarm. Der finnes både skole, barnehage og helselag. Det gjennomføres flere bygdekvelder i året, i tillegg til blant annet 17.maifeiring. Bygda har variert natur og er dermed prima for alle turglade mennesker. Vi snakker naturligvis om eventyrlige Jakobsnes!

Tekst og foto: Sør-Varanger Utvikling

Ane Sofie Mikkelsen i Sør-Varanger Utvikling møtte i juni et sprekt ektepar med navn Synnøve og Hallgeir, som for flere år tilbake skulle lage skulpturer til hagen sin. Synnøve jobbet hardt og lagde en stor trollfigur, men fant ut at den ble litt i største laget for hagen. Da fikk de en idé; Hallgeir tok den store figuren med til en av turløypene og plasserte den der.

Hallgeir har i flere år jobbet frivillig med å merke løyper på Jakobsnes. Det hele startet da han så flere gå tur langs veien, og tenkte da at det hadde vært fint for de med merkede løyper. Selv er han oppvokst i bygda og vet å nyte det naturen har å by på. Han påpeker at det er viktig for han å gjøre det lettere for mennesker å komme seg ut på tur.

Synnøve på den andre siden, elsker å jobbe kreativt, og har et helt eget talent for å se muligheter og la kreativiteten blomstre.

Ideen om å plassere det store trollet ved en av turløypene begynte fort å rulle. I dag står nemlig ikke trollet alene, men er en del av Eventyrstien på Jakobsnes. Eventyrstien er en 2,5 kilometer lang løype til et vann, full av eventyrlige figurer og magiske øyeblikk.

Ekteparet forteller at de har brukt mange timer på eventyrstien, og påpeker at det er et samarbeidsprosjekt som ingen av de hadde klart på egenhånd – de er et drømmeteam! Og det er ingen tvil om drømmeteamet virkelig står på for å skape turglede for barn:

– Det har vært lange dager og mye materiale som har gått. Alt de har gjort er basert på frivillighet for barn, forteller Synnøve og Hallgeir.

Videre forteller ekteparet at Eventyrstien er fylt med mange forskjellige troll, huldrer og til og med en katt. I tillegg er det et lekehus, der eventyret om gullhår ligger. I dette huset har de også lagd figurer som barna kan leke med. Når barna er lei av gullhår og de andre lekene, kan de gå ca. 10 meter videre hvor de kommer til en eske med dyrefigurer og kritt. Disse figurene henter ekteparet ned jevnlig , maler over, og bærer opp igjen dagen etter, slik at de klar for mer lek.

Ane fikk gleden av å ta med Marie på 4 år gjennom denne stien. Marie var litt redd for at det skulle være skumle troll, men så fort hun så det første i løypen var hun veldig interessert. Det ble mer og mer spennende for hver figur som kom. Og når hun begynte å virke lei, så var neste figur tilstede. Turen går i variert og litt kupert terreng, men det var ikke et problem for fireåringen å gjennomføre denne turen. Det ble mange magiske stunder og undrende øyeblikk. Middagen ble tatt ute, og dette er noe hun kunne anbefale til det sterkeste.

Eventyrstien er et fantastisk folkehelsetiltak, hvor det er tilrettelagt for å inspirere barn til å være ute og bruke naturen. En fantastisk turopplevelse – både for store og små!

Eventyrstien er en av perleturene i Sør-Varanger

Postkassa

Har du tips til en gladsak eller et arrangement du ønsker at vi deler? Har du forslag til noe som bør ligge på siden? Legg igjen et brev i postkassa, da vel.

Vi vil kun bruke din e-post for å sende deg bekreftelse på at ditt brev er mottatt.