Hjemreise i Koronatid

Av Svein N. Ingebrigtsen

Da pandemien og restriksjonen blir et faktum, befinner jeg meg i Thailand. Slik liker jeg å tilbringe den mørke årstida.

Som vanlig er dagene rolige og jeg har ingen bekymringer i dagliglivet. Temperaturen er rundt 30 grader.

Så begynner nyhetene å melde om utbrudd av korona rundt om i verden. Jeg følger med på utviklinga og skjønner at situasjonen begynner å ta en negativ vending i mange land. I midten av mars oppfordrer regjeringa hjemme folk til å komme hjem fra reise rundt om i verden. Vi var mange nordmenn i byen Cha-Am da.

Så begynte vi å merke innstramming fra myndighetene der nede. Stranda ble stengt og vi måtte ikke være for mange sammen. Den siste uka var det først portforbud og senere unntakstilstand.

Jeg bestilte ny billett hjem og kom til Norge 29. mars, opprinnelig retur var 20. april. Jeg kom til Gardermoen tidlig morgen og hadde billett med SAS til Kirkenes, men flyet var innstilt. Heldigvis fikk jeg en billett med Norwegian så jeg kom meg hjem til Høybuktmoen.

Da dukka neste problem opp; ingen taxi hadde lov til å hente en som kom fra utlandet uten at jeg hadde vært to uker i karantene først. Jeg kunne ikke tenke meg å sitte i karantene noe annet sted enn hjemme. Etter mye om og men ble jeg hentet av en med plasthansker og jeg ble plassert i baksetet. En spesiell opplevelse som jeg håper jeg aldri må igjennom igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *