Gruveselskapet Sydvaranger ble etablert i 1906 og drev gruvedrift etter jernmalm i kommunen i flere generasjoner. Fra slutten av nittitallet og fram til i dag har driften vært lagt ned og startet opp igjen to ganger. Da selskapet gikk konkurs i 2015 mistet kommunen 400 arbeidsplasser.

I dag er de største arbeidsplassene i Sør-Varanger offentlige, med Garnisonen i Sør-Varanger, Finnmarkssykehuset, Skatteetaten, Finnmark Politidistrikts hovedkontor og Barentssekretariatet som noen av aktører, i tillegg til de kommunale arbeidsplassene. Store private arbeidsplasser er KIMEK, som er et av Nord-Norges største aktører innen mekanisk industri og AS Sydvaranger, som jobber med å få i gang gruvedriften igjen. I tillegg er Fiskebeck Håndverk og AS Oscar Sundquist som driver innenfor ulike felt av bygg- og anleggsbransjen, store arbeidsplasser i Sør-Varanger-sammenheng.

Kirkenes er endestasjon for Hurtigruten og de siste årene har turisme overtatt som en viktig næring i Sør-Varanger. Aktører har spesialisert seg på tilbud innen nordlystursime, kongekrabbe, hundekjøring og turisme over grensen.

Er du på utkikk etter jobb i Sør-Varanger? Sjekk ut det som ligger ute i oversikten under, eller registrer deg her for å kunne bli kontaktet av næringslivet for ledige jobber.

Dampsentralen i forgrunnen opp mot Separasjonsverket til A/S Sydvaranger.
Bilde: Bredrup, Jakob Lauritz Smith

Postkassa

Har du tips til en gladsak eller et arrangement du ønsker at vi deler? Har du forslag til noe som bør ligge på siden? Legg igjen et brev i postkassa, da vel.

Vi vil kun bruke din e-post for å sende deg bekreftelse på at ditt brev er mottatt.