Spreng grenser er en informasjonsside for Sør-Varanger. Her finner du nyttig info om alt som handler om å bo og leve i en grensesprengende kommune.

Sør-Varanger er en del av Tiltakssonen som omfattes av Finnmark og Nord-Troms. Det vil si at du ved å bo og jobbe i Sør-Varanger får en rekke økonomiske fordeler, som nedskriving av studiegjeld, lavere fellesskatt og lavere strømutgifter. Sjekk hva du kan spare på å flytte til Sør-Varanger her: Finnmarkskalkulatoren

Hvorfor Spreng Grenser? 

Sør-Varanger kommune omtaler seg som en grensesprengende kommune. I det ligger både det at vår kommune har grense til Finland og Russland og  vår helt egne grenseidentitet. I det ligger det at vår kultur og befolkningssammensetning i stor grad er påvirket av våre naboer. Det vises blant annet gjennom russiske skilt i Kirkenes sentrum, skoltesamisk museum i Neiden og at Bugøynes markedsfører seg som Pikku Suomi (Lille Finland), men også mye mer. Barents-begrepet og nærheten til grensene brukes flittig for å markedsføre området og for å skape verdi over grensene. Samarbeidet med våre naboer og Russland spesielt,  verdsettes høyt både lokalt og nasjonalt. 
 
Vi bruker også Spreng Grenser for å fortelle historier om folkene som bor her gjennom reportasjer og podkast. 

Postkassa

Har du tips til en gladsak eller et arrangement du ønsker at vi deler? Har du forslag til noe som bør ligge på siden? Legg igjen et brev i postkassa, da vel.

Vi vil kun bruke din e-post for å sende deg bekreftelse på at ditt brev er mottatt.